17 Haziran 2010 Perşembe

Minik dostumuz yenilenerek döndü..

Apple yeni Mac Mini'yi Duyurdu


Apple'ın ürün gamının bir kısmı hep daha az dikkat çekmiştir. Profesyonellere yönelik, güçlü Mac Pro bunların başında gelir. Bir diğer gözardı edilen ürün de Mac Mini'dir. Yüksek fiyatlı, kısıtlı kapasiteli, ek parçalara ihtiyaç duyduğu yönünde eleştirilen bu model, iMac, Macbook Pro, nihayet Macbook serilerinin güncellenmesinden sonra yeni özelliklerine kavuştu. Eskisine göre daha kısa ve yayvan tasarlanan yeni Mac Mini, görsel olarak da ciddi bir değişimden geçmiş. Artık profesyonel ürünler gibi dayanıklılık ve soğutma konusunda avantaj sağlayan yekpare alüminyum gövdeyle üretiliyor. Tıpkı Macbook Pro'lar gibi 1" yani 2.53 cm kalınlığında, yani neredeyse bir parmak kalınlığında. Bu gövde, 2.4 ve 2.66GHz'lik Intel Core 2 Duo işlemciler, 2GB DDR3 RAM ve NVidia GeForce 320M ile donatılmış. RAM'i 8GB'a kadar yükseltilebilen yeni platform, 320 veya 500GB SATA sabit disk ile satın alınabiliyor. 8X SuperDrive DVD yazıcısı , Firewire 800, 4 USB 2.0, Gigabit Ethernet, HDMI ve Mini DisplayPort adlı görüntü yuvaları ile bağlantı seçenekleri sunuyor. SD kart okuyucu da bulunan üründe, Airport üzerinden Bluetooth 2.1+ EDR ve WiFi 802.11n standartları üzerinden kablosuz bağlantı seçeneği de sunuyor.




"Yeni, şık alüminyum tasarımıyla, Mac Mini güçlü bir performansı, yüksek bağlantı seçenekleri ve ufak yapısı ile iddialı bir ürün haline geldi." diyor Apple'dan Philip Schiller. "İki kat güçlü grafik işlemcisi, HDMI bağlantısı ve benzerlerinin çok ötesindeki güç verimliliği ile, tüketicilerin gözdesi olacak."
Şıklığı ve işlem kapasitesi konusunda şüphesiz dikkat çekici olsa da, yeni Mac Mini'nin Türkiye'ye ne zaman geleceği ve fiyatı Bilkom tarafından açıklanmadı. ABD'de satışa sunulan yeni model, eskisine oranla 100$ artan fiyatı ile, 699$'lık etiketi ile raflarda yerini almış.

(Kaynak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder